Zahvala žiriju


- Zahvaljujem žiriju na izboru te onima koji su glasali za mene. Sigurno je ovo velika čast, jer sam se našao u uglednom sportskom društvu. Ova nagrada je poseban motiv da nastavim ovako i dalje - rekao je Džeko.

Priliku da nastavi u istom stilu, postizanju golova, Džeko će imati već danas, kada BiH igra prvi meč u 2010. godini.

- Vidjet ćemo kako će biti. Mogu reći da je atmosfera u reprezentaciji, po običaju, odlična. Dobili smo novog selektora i od početka nam je Sušić pokazao da će s njim biti odlično raditi. Današnji protivnik je odličan. Imaju sjajan rejting koji su zaslužili kvalitetom. Bit će ovo pravi test i ne sumnjam da će gledaoci uživati u odličnoj utakmici - smatra Džeko.

Već prvog dana priprema reprezentacije mogle su se primijetiti razlike u odnosu na doba kada je Miroslav Blažević vodio glavnu riječ.

- S mog stanovišta, rano je o tome govoriti. Što se mene lično tiče, Blažević mi je puno pomogao. Sreo sam ga u delikatnoj fazi moje karijere i s njim sam napredovao mnogo. S druge strane, Sušić je možda i najveće nogometno ime kod nas. Od početka je nametnuo maksimalnu ozbiljnost u radu. Nadam se da ćemo s njim napredovati i imati još više uspjeha - kaže naš as.
Kazna Salihoviću


Do početka kvalifikacija za EP ima još dosta vremena, ali Džeko već broji dane do utakmice sa Luksemburgom 3. septembra.

- I grupom i žrijebom sam zadovoljan. Priželjkivao sam da počnemo sa Francuskom kod nas, ali je ovako još bolje. U ovoj godini imamo tri utakmice, od kojih je svaka specifična sama po sebi. Dobro bi bilo da se Salihoviću smanji kazna. Najvažnije će biti da svi budemo zdravi i spremni za igru - rekao je Džeko.
Trebamo jake provjere


"Dijamanta" je obradovao izbor protivnika u pripremnim utakmicama. Džeko smatra kako je potrebno odigrati što više utakmica s protivnicima iz nogometnog vrha.

- Prvi meč s Ganom je odličan test, a šta tek reći za susrete protiv Švedske i Njemačke. Trebamo jake provjere i u ovoj godini smo dobili velesile za protivnike. Nema sumnje da će nam ovakve utakmice biti od velike koristi. Siguran sam da ćemo početak kvalifikacija dočekati maksimalno spremni - kaže Džeko.
Kriza Volfsburga je prošlost


olfsburg je u nizu ostvario tri pobjede i čini se izašao iz krize koja ga je pratila veći dio sezone.

- Nadam se da je kriza prošlost. Imali smo niz od 12 utakmica bez pobjede. Sada smo se vratili na taj pobjednički kolosijek i nadamo se da ćemo nastaviti seriju. Ne znam kako se desilo, ali nadam se da je sada taj period iza nas. Dobili smo novo samopouzdanje i bitno smo popravili igru, što se vidi po posljednjim rezultatima - smatra Džeko.
Spisak igraca za kvalifikacijsku utakmicu za EP


Selektor mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine (igrači do 21 godine) Branimir Tulić objavio je danas spisak igrača za kvalifikacijsku utakmicu za EP s Luksemburgom, 2. marta u Hesperangu

Tulić je pozvao 20 igrača među kojima je i naš Anes Haurdić koji nastupa u FK Baumit Jablonec.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Sljedeća >>

Manager


Username:
Password:


Partneri

FC Manchester City
FK Teplice
FK Jablonec
FC Tatran Prešov
FK Radnik Hadžici
FK Mladá Boleslav